Statsforvalternes matgledekorps var nylig på besøk på Narvik kommunes felleskjøkken. Målet er å inspirere til matglede for eldre og syke. Kjøkkensjef Astrid Nessländer i matgledekorpset holdt blant annet kurs i pølsemaking og klinisk ernæringsfysiolog Nina Lorentsen holdt foredrag for ansatte fra flere av sykehjemmene i Narvik. Resultatet ble mange meter både julepølse og chorizo.
– Vi på kjøkkenet har fått fantastisk faglig påfyll og inspirasjon til å fortsette å lage god og næringsrik mat, sier enhetsleder Thomas Larsen.
Hver dag lager felleskjøkkenet nesten 500 middager som leveres til sykehuset, eldreinstitusjoner, REO og Nordlandsklinikken, for å nevne noen.
– Vi lager god mat, men også riktig mat. Noen ganger mer næring, andre ganger mindre næring. Og ikke minst mat beboerne liker, sier Thomas Larsen.
Kjøkkensjef i Arktisk Matgledekorps lot seg imponere av arbeidet felleskjøkkenet gjør.
– Vi har vært rundt på mange kjøkken, og jeg må bare si at når jeg blir gammel så skal jeg flytte til Narvik. Dere spiser godt i Narvik, ler Astrid Nessländer.